Vilka är de dyraste "döda pengarna" -kontrakten i sport?

Video: Vilka är de dyraste "döda pengarna" -kontrakten i sport?

Video: Vilka är de dyraste "döda pengarna" -kontrakten i sport?
Video: The Biggest Contracts In Sports History - YouTube 2023, Oktober
Vilka är de dyraste "döda pengarna" -kontrakten i sport?
Vilka är de dyraste "döda pengarna" -kontrakten i sport?
Anonim

Det finns en intressant sak som går ganska regelbundet i sport: "dödpengar" kontraktet. När ett lag anställer en tränare eller spelare, är det spänning som omger signeringen. Men ibland, inom några år, eller ibland även ett par spel, blir det klart att den här spelaren eller tränaren verkligen är en hemsk passform inom laget. I sådana fall skulle det vara mer fördelaktigt för laget att befria sig från den spelaren eller tränaren, även om det innebär att betala dem en stor summa pengar för att göra det.

Vissa ligor noterar detta och har etablerat nya regler de senaste åren. NHL tillhandahåller överensstämmelsesköp, vilket gör det möjligt för ett lag att betala en spelare två tredjedelar av pengarna till en frisatt spelare som är skyldig över dubbelt så mycket tid. NBA, under tiden, som amnestieklausulen - spelaren som kastas till kanten, tjänar fortfarande hela sin lön (betald av laget som släpper honom), men hans kontrakt räknas inte emot lönekapitalet. Det gör att ett lag kan göra fler rörelser i handel och fri byrå och hjälper dem också att undvika att betala lyxskatten.

Charlie Weis är ett av de bästa exemplen på en tränare eller spelare som tjänar döda pengar; han betalades 25 miljoner dollar från två olika skolor för att inte fungera som huvudtränare. Det är ganska anmärkningsvärt att dra av det på ett universitet, men Weis var så oönskat att både Notre Dame och Kansas betalade honom att bara gå bort.

För kort tid sedan, för att hedra tioårsjubileet för Weis fruktansvärda kontraktstillägg, rankade ESPNs Darren Rovell några av de värsta dödpengarna i sport, baserat på längd och summa pengar. Här är en titt på de dyraste:

Josh Hamilton, Los Angeles Angels, 68 miljoner dollar

Hamiltons strid med droger och alkohol är ganska väl dokumenterad, men det verkade att han hade övervunnit sina problem när änglarna undertecknade honom till en femårig, 125 miljoner dollar deal i 2012, som stjäl honom från division rival Texas. Han gjorde det genom två årstider med änglarna och slog bara 255 och slog 31 hemlöpningar med 123 RBI totalt. Under lågsäsong 2014 hade han ett återfall, och Ängels ägare Arte Moreno var redo att ge honom stöveln. Rangersna återvände till mixen och erbjöd sig att ta tillbaka Hamilton medan han gav $ 6 miljoner av hans återstående 80,2 miljoner dollar lön. Hamilton gick med på att försvunna vad han skulle spara i statliga skatter, eftersom Kalifornien är en av de dyraste staterna för det, medan Texas inte har någon statlig inkomstskatt. Till slut fick Moreno en $ 68 miljoner bill för att bli av med Hamilton, och det kommer troligen att bli det största dödkontraktet för kommande år.

Gilbert Arenas, Orlando Magic, 62 miljoner dollar

År 2008 var Arenas en av de bästa poängvakterna i NBA, och guiderna belönade honom med ett kontrakt på sex år, 111 miljoner dollar. Han gjorde det till julafton 2009 innan saker började unraveling. Det var då han och då-lagkamrater Javarris Crittenton var inblandade i en vapenolycka i Washington-omklädningsrummet. När han återvände till spelåtgärden kom arenorna ut under startlinjen introduktioner som låtsas att skjuta pistoler. Hela situationen tvingade guiderna att avbryta båda spelarna för resten av året, och arenorna missade 50 matcher som säsong. Trots hans massiva kontrakt och benägenhet att komma i trubbel var Orlando Magic intresserad av arenor, så trollkarlarna handlade honom efter säsongen 2009-10 för Rashard Lewis (som också hade skrivit ett massivt kontrakt några årstider tidigare). Äktenskapet mellan arenor och magi varade mindre än ett helt år innan laget bestämde att han var förbrukningsbar. I 2011 lågsäsong, amnunerade Orlando honom och slog ut de återstående 62 miljoner dollar över fem år.

Elsa / Getty Images
Elsa / Getty Images

Michael Finley, Dallas Mavericks, 51,8 miljoner dollar

NBA: s amnesti-bestämmelse har bara varit på plats sedan 2011, men det var inte första gången som amnesti-klausulen aktiverades. Nej, det skulle vara 2005, när Michael Finley avstod från Mavericks trots att han fortfarande hade tre år och 51,8 miljoner dollar kvar på sitt kontrakt. Mavs ägare Mark Cuban skulle ha varit tvungen att betala en luxusskatt på dollar för den lön, så han hävdade att han faktiskt räddade laget 90 miljoner dollar, eftersom han kunde sträcka Finleys kontrakt över tio år. Och hej, Mavs har gjort det till två NBA-finaler sedan dess och vann en, så det är inte som att det var det absolut värsta beslutet i världen, men det var dyrt.

Josh Smith, Detroit kolvar, 36 miljoner dollar

Roligt faktum: NBA-spelare blir överbetalda ganska ofta. Sådan var fallet med Josh Smith, som var beryktad för att kasta upp fattiga procentiga långa tvåpekare medan han var med Hawksna. Tänka att de kunde ändra sina vägar, undertecknade kolvarna under 2013 lågsäsong. Han spelade lite mer än en hel säsong i Detroit, där laget försökte misslyckas med att handla honom i ungefär hälften av den tiden, innan de tänkte att avstå från honom var bättre än att hålla honom i en mycket trångt frontruta. De skyldade fortfarande honom 10 miljoner dollar den säsongen och 26 miljoner dollar under de två närmaste åren. istället, efter att ha släppt honom, spenderar de utbetalningen fram till 2020. Det är åtminstone lite mer rimligt, eller hur?

Vincent LeCavalier, Tampa Bay Lightning, 32,7 miljoner dollar

Efter säsongen 2007-08 var Lightning-kännetecknet Lecavalier välförtjänt av ett nytt kontrakt, så de gick till absurda nivåer och gav honom en 11-årig, $ 85 miljoner affär. Naturligtvis gjorde laget inte ens det halva den tidsramen innan man förstod priset var för mycket.Med hjälp av den nya compliance buyout 2013 gav laget Lecavalier $ 8 miljoner omedelbart och betalar honom 24,7 miljoner dollar de närmaste 14 åren. Lecavalier är nu medlem i Philadelphia Flyers, som undertecknade honom på ett mycket mer rimligt femårigt kontrakt på 22 miljoner dollar.

Prince Fielder, Detroit Tigers, $ 30 miljoner

Om du tar någonting borta från den här listan, borde det vara så att Texas Rangers är riktigt bra på att flyga andra lag ut ur krafthitter. Efter att Detroit undertecknat Fielder till ett nioårigt avtal på 214 miljoner dollar minskade hans produktion på fältet snabbt, och tigrarna ville bli av med honom. Rangersna ringer och erbjuder Ian Kinsler i utbyte mot Detroits första baseman. Men vänta, det finns mer: Rangersna övertygade också tigrarna att kasta in 30 miljoner dollar som en del av affären. Och Detroit var så ivrig att bli av med Fielder att de gjorde det. Amazing.

Tom Szczerbowski / Getty Images
Tom Szczerbowski / Getty Images

Bobby Bonilla, New York Mets, 29,8 miljoner dollar

Bobby Bonilla, utan tvekan, har det cushiest dödliga pengar kontraktet som går i världen. Vi har detaljerat sin absurda affär före, men det uppenbarligen upprepas här. Metsna klippte Bonilla 2000 och gav honom 5,9 miljoner dollar när de gjorde det. I stället för att bara förkrossa kontanterna på plats utarbetade de en betalningsplan för att ge Bonilla 29,8 miljoner dollar från 2011 till 2035. Sedan 2011, varje år den 1 juli, har Bonilla gjort $ 1,19 miljoner från Mets för att bokstavligen göra ingenting. Och han kommer att fortsätta att göra det under de närmaste 20 åren. Inte en dålig affär alls.

Deron Williams, Brooklyn Nets, 27,5 miljoner dollar

När Mikhail Prokhorov tog kontroll över nätet 2010 visade han omedelbart att han inte var rädd för att spendera pengar. En av hans största förvärv var före detta Jazz-punktvakt Deron Williams, som undertecknade med nätet 2012 för fem år och 98 miljoner dollar. Med tanke på nätet tog ett tal av talang tillsammans i årtiondet och bara har en playoff-serie att vinna för att visa det, är det säkert att säga att kontraktet var en del av ett katastrofalt experiment. Williams skadades ofta, och medan han visade blinkar av briljans var det inte tillräckligt. Nätverket nådde ett buyoutavtal för att betala Williams 27,5 miljoner dollar av de återstående 43,3 miljoner dollar kvar på kontraktet. Men känner inte illa om du tror att Williams har tappat bort pengar. han tecknade en tvåårig affär, $ 10 miljoner handlar med Mavericks. Ja, Prokhorov betalar Williams nästan tre gånger så mycket som laget han spelar för närvarande.

Rick DiPietro, New York Islanders, 24 miljoner dollar

Islandersna behövde en goaltender 2006 och DiPietro var inte ens 25 år gammal då. Ägare Charles Wang, som hävdar att han hade gjort stora erbjudanden så här hela sin karriär, undertecknade DiPietro till ett 15-årigt kontrakt på 67,5 miljoner dollar som var näst längst i den stora idrottshistorien. Självklart gick sakerna fel snabbt, eftersom DiPietro hade otaliga skador, inklusive flera hjärnskakningar, två höftoperationer, en knäoperation och en bråckoperation. Vid 2013 kunde DiPietro knappt stå upprätt i mål. Islandersna använde bestämmelserna om compliance buyout och betalar honom 24 miljoner dollar över 16 år fram till 2029. Varje spel DiPietro som spelas för Islanders kommer att kosta laget mer än 137.000 dollar genom slutet av nästa årtionde.

Getty Images
Getty Images

Jerome Williams, New York Knicks, 21,3 miljoner dollar

Du trodde inte att Knicks skulle undvika att ha en spelare på den här listan, eller hur? De tog Williams från Bulls med fyra år kvar på ett sjuårigt kontrakt, och han utmärkte sig i Big Apple. Han skämtade bara 4,5 poäng på en säsong med Knicks innan de fick en enstaka amnesti-försäkring 2005. Säkert sparade de 21,3 miljoner dollar i lyxskatt, men de fick fortfarande betala Williams 21,3 miljoner dollar för att inte spela för laget. Det var inte Isiah Thomas ensamma blunder när han fungerade som lagpresident från 2003 till 2008. Han gav också pengar till "stora" namn som Dan Dickau, Maurice Taylor och en åldrande Stephon Marbury, att återigen få betalt medan spelar inte för laget. Knicks fans överallt nickar sina huvuden tyvärr.

Rekommenderad: