14 år sedan, George Foreman sålde sitt namn i evighet för en massa pengar

Video: 14 år sedan, George Foreman sålde sitt namn i evighet för en massa pengar

Video: 14 år sedan, George Foreman sålde sitt namn i evighet för en massa pengar
Video: John Wayne | McLintock! (1963) Western, Comédie | Film complet en français - YouTube 2023, Oktober
14 år sedan, George Foreman sålde sitt namn i evighet för en massa pengar
14 år sedan, George Foreman sålde sitt namn i evighet för en massa pengar
Anonim

Tidigare heavyweight boxing mästare George Foreman led samma slags öde som många idrottare gör. Han trodde att han sparade tillräckligt med pengar från hans kampdagar, men fick reda på efter några dåliga investeringar och några slöseri med utgifter som inte var fallet. Så hade han inget annat val än att klättra in i ringen för att leva.

När han gick i pension för andra gången visste han att han var smartare när det gällde pengar. Det skulle inte finnas någon andra comeback i hans ålder, så de pengar han gjorde nu var tvungna att vara. Det var därför som när möjligheten gav sig till att göra 137,5 miljoner dollar gjorde han vad någon i hans eller hennes rätta skulle göra: han tog det och han tackar en stor tack till pro wrestling ikonen Hulk Hogan för att göra det möjligt.

Foto av Anthony Harvey / Getty Images
Foto av Anthony Harvey / Getty Images

Tillbaka 1994 var båda männen större än livet personligheter. De var den typ av människor som kunde göra underverk för att främja en produkt. Hogans agent presenterade honom med tre alternativ: en grill, en köttbettillverkare eller en mixer. Hogan gick med köttbettillverkaren (som visade sig vara ett episkt misslyckande) och han berättade för sin agent att ge grillen till en annan klient, som råkade vara Foreman. Sedan Foreman hade tillskrivit sin comeback till hälsosam mat, var han den perfekta personen för att marknadsföra grillen. Kasta i hans likvärdiga personlighet, som hjälpte att engagera tittare under infomercials, och du hade en match gjord i finansiell himmel.

Försäljningen av grillen höjdes på nolltid. På försäljningshöjden, då han fick 40 procent av vinsten per grill tog han hem mellan 4,5 och 8 miljoner dollar per månad. Sedan grillen introducerades 1994, har den sålt över 100 miljoner enheter världen över. I stället för att fortsätta att betala förvaltaren den typen av pengar på månadsbasis under de kommande åren, beslutade grillmakarna Spectrum Brands, Inc. att köpa rättigheterna att använda Foreman namn på grillen för alltid. Hur mycket kostar det för dem? Bara $137.5 miljon,det är allt.

Så lärde han sig något om pengar sedan hans första pension (vi vet alla att vissa idrottare har blivit 100 miljoner dollar och mer)? Med tanke på att han nu har en nettovärde på 250 miljoner dollar, måste vi säga att svaret är "ja".

Rekommenderad: