Här är exakt hur mycket Marissa Mayer kommer att göra under sin tid som Yahoo CEO

Video: Här är exakt hur mycket Marissa Mayer kommer att göra under sin tid som Yahoo CEO

Video: Här är exakt hur mycket Marissa Mayer kommer att göra under sin tid som Yahoo CEO
Video: JESUS ► বাংলা (bn-BD) 🎬 Official Full Feature Film (Bangla Muslim) - YouTube 2023, Oktober
Här är exakt hur mycket Marissa Mayer kommer att göra under sin tid som Yahoo CEO
Här är exakt hur mycket Marissa Mayer kommer att göra under sin tid som Yahoo CEO
Anonim

Det verkar som om en armé av investerare hänger med Marissa Mayer just nu. Yahoo CEO har kritiserats nästan oändligt under de senaste 6 månaderna - 1 år, för att inte lyckas åstadkomma någon verklig framgång i åren sedan hon har tagit över det belagda tekniska företaget. Inte en dag går utan att någon aktivistisk aktieägare uppmanar Marissa att gå direkt ner. Idag var inget undantag.

Tidigare idag skickade en hedgefondschef Eric Jackson, som driver en fond som heter SpringOwl, skickade Yahoo: s styrelse en presentation på 99 sidor som beskriver hans fall för varför Marissa Mayer ska sparkas. En av hans huvudpunkter är att hon under majors tid som vd har i stort sett slösat med $ 3 miljarder att köpa företag som slutade att ge lite att veta värde. Jackson hävdar att avkastningen på den 3 miljarder dollar som har spenderats på M & A har varit NOLL för Yahoos aktiekurs. Han hävdar faktiskt att Marissa har slösat totalt 10 miljarder dollar på "miss-allokerat kapital".

Mario Tama / Getty Images
Mario Tama / Getty Images

För att göra saker lite mer besvärligt och sämre, argumenterar Eric att många av de förvärv Marissa har gjort var för företag som drivs av sina tidigare vänner. Han påstår också att många av dessa företag var på väg att vara värdelösa när de köptes. Det främsta exemplet är ett e-handelsföretag som heter Polyvore som Yahoo förvärvade för 230 miljoner dollar. Eric Jackson anser att Polyvore var ett "zombieföretag" som var några månader ifrån utrotning vid den tidpunkt då det förvärvades. Polyvore grundades av en av Mayers vänner från deras dagar på Google.

Jackson håller inte några slag. Han vill ersätta de flesta styrelseledamöterna. Han vill eliminera 75% av Yahoos 12 000 anställda. Han vill eliminera anställda förmåner som gratis mat som kostar 450 miljoner dollar per år. Skräcken!

Han vill också bli av med Marissa Mayer ASAP (självklart). Men även det blir inte lätt eller billigt. Att enkelt skjuta Marissa kostar företaget 20 miljoner dollar precis utanför flaggan. Och det är faktiskt billigt jämfört med de beräknade $ 100 miljoner + som hon skulle tjäna om företaget ändrar ägande när som helst medan hon är VD.

Vad som än händer med Marissa, kommer hon säkert ha gjort en massa pengar som VD för Yahoo. Enligt Jacksons presentation, om Marissa stannar i Yahoo för ytterligare ett och ett halvt år (för att göra det hela fem år), kommer hon även innan avgångsvederlag har betalats 365 miljoner dollar i ersättning från bolaget. Om hon stannar i ytterligare ett och ett halvt år och lyckas sälja företaget, kan hon teoretiskt tjäna så mycket som 500 miljoner dollar. Det skulle ge den totala summan av pengar på detta bortkastade Marissa Mayer-experiment till 10,5 miljarder dollar om du tror Eric Jackson. Det är ett dyrt experiment.

Rekommenderad: