Här är exakt hur mycket pengar Howard Stern kommer att göra från New Sirius Deal

Video: Här är exakt hur mycket pengar Howard Stern kommer att göra från New Sirius Deal

Video: Här är exakt hur mycket pengar Howard Stern kommer att göra från New Sirius Deal
Video: Underground Civilization That Survived The Cataclysm 12,000 Years Ago - YouTube 2023, Oktober
Här är exakt hur mycket pengar Howard Stern kommer att göra från New Sirius Deal
Här är exakt hur mycket pengar Howard Stern kommer att göra från New Sirius Deal
Anonim

Under de senaste månaderna har det varit mycket spekulation om huruvida Howard Stern kommer att gå i pension när hans nuvarande kontrakt med Sirius Satellite Radio är uppe. Kontraktet upphörde att löpa ut idag (onsdagen den 16 december). Tja, jag har goda nyheter för Stern fans över hela världen … han kommer tillbaka !!! Och han ska göra en enorm summa pengar!

Enligt hans tidigare kontrakt gjorde Howard 80 miljoner dollar per år för att vara värd för sin show. Under det nya kontraktet kommer han att göra 90 miljoner dollar per år. Det verkar vara $ 7,5 miljoner per månad och $ 250.000 per dag. Med tanke på att Stern verkligen bara sänder ut i genomsnitt fyra dagar i veckan, går hans lönecheck ut till omkring 430.000 dollar per show.

Howards första kontrakt med företaget var en 4-årig, $ 100 miljoner affär. Den här nya affären är ett 5-årigt kontrakt, som på 90 miljoner dollar per år verkar vara 450 miljoner dollar i total lön.

Getty Images
Getty Images

Med en lön på 90 miljoner dollar per år gör Stern ungefär 10 gånger mer än hans "chef", Sirius VD, James Meyer. På 90 miljoner dollar kommer Howard att göra mer än så gott som alla högavlönade VD i världen, och han är inte ens VD. Om han var VD, skulle han vara den tredje högsta betalda i världen, bakom Liberty Globals Michael Fries, som producerar cirka 112 miljoner dollar per år och Discovery Communications VD, David Zaslav, som producerar cirka 150 miljoner dollar per år. Howard gör mer än Microsoft CEO, Satya Nadella (85 miljoner USD), Oracle (tidigare) VD, Larry Ellison (70 miljoner USD) och CBS VD Les Moonves (55 miljoner USD).

Och innan du antar att betala en radvärd 90 miljoner dollar per år är helt galen, tänk på att Sirius enligt de flesta analytiker skulle ha förlorat runt 250 miljoner dollar om Howard inte förnyade. Det numret representerar det uppskattade antalet Sirius-abonnenter som i stort sett bara prenumererar för att få tillgång till Howard. Innan Stern gick med i företaget hade Sirius lite under 2 miljoner abonnenter. Idag har de 29 miljoner abonnenter.

Efter att ha meddelat att han hade skrivit om på tisdagens show hoppade priset på Sirius-lager nästan 2%.

Sirius lyckades också förhandla om en 12-årig licensavtal med Howards produktionsbolag som kommer att ge företaget tillgång till ljud och videoinnehåll från Stern-showvalvet, som går tillbaka till 30 år. Howard och Sirius kommer också att lansera en ny video-satsning som hittills är lite vag på detaljer.

När han meddelade affären inkluderade Howard också följande uttalande:

' Jag råkar tro att [showens] bästa dagar är framåt. Så, om du inte lyssnar på SiriusXM och The Howard Stern Show, så är du verkligen mer som en zombie, ett ruttande lik monster, som lever ett halvt liv, deadened och blackened inuti. Det är som om du fortfarande tittar på svartvitt tv medan du handlar i faktiska butiker på väg till postkontoret för att faxa ett memo.'

Grattis till Howard och alla hans fans runt om i världen!

Rekommenderad: