Helig ko! Yahoo CEO Marissa Mayer s Avviklingspaket är galen

Video: Helig ko! Yahoo CEO Marissa Mayer s Avviklingspaket är galen

Video: Helig ko! Yahoo CEO Marissa Mayer s Avviklingspaket är galen
Video: Sunshine co-founder & former Yahoo CEO Marissa Mayer: Winner of A.I. battle best misinfo manager - YouTube 2023, Oktober
Helig ko! Yahoo CEO Marissa Mayer s Avviklingspaket är galen
Helig ko! Yahoo CEO Marissa Mayer s Avviklingspaket är galen
Anonim

Det är ingen hemlighet att Yahoo har varit på en nedåtgående spiral under en längre tid. Yahoo-aktier har sjunkit med ungefär 35% hittills i år. Förra veckan rapporterade Wall Street Journal att Yahoo-styrelsen överväger att sälja företagets centrala tillgångar. Detta skulle inkludera många Yahoo-branded webbplatser, liksom Tumblr och Flickr. Yahoo har kämpat för att vända sig över det senaste decenniet, efter att ha blivit stadigt och permanent förlorad till Google i sökmotorn och det digitala annonsutrymmet. Facebook: s dominans i digitala annonser under de senaste åren har allt utom förseglad Yahoo: s öde. Det faktum att det har varit en rotationsdörr på VD: s kontor under det senaste decenniet har inte hjälpt företaget. Nu är det nuvarande VD Marissa Meyer, som är i brand, och om hon är en spelkvinna, måste hon hoppas på en Yahoo-försäljning.

Under åren har Yahoo-styrelsen varit ökänt förfärligt att hyra VD. I 2012 var nyutnämnd Yahoo CEO, Scott Thompson, ute för att ljuga om sin högskoleexamen på hans CV. Ross Levinsohn tog över som interimchef och gjorde honom till 5th VD för Yahoo på bara fem år. Marissa Mayer anställdes halvvägs 2012 och hon är nu på det pratsamma huggningsblocket. Låt oss ta en titt på hennes avgångspaket och vad hon står för att vinna - eller förlora - om hon avfyras, jämfört med om Yahoo säljs till högstbjudande.

Om Marissa Mayer avfyras av styrelsen, har hon rätt till omedelbar intjäning av hennes fullständiga "make whole" aktieavtal, liksom alla aktier som skulle bestå inom sex månader efter uppsägningen. Baserat på Yahoos nuvarande aktiekurs, kommer det ut till cirka 25,5 miljoner dollar. Men om Yahoo säljs och hon inte behålls av den nya ägaren står Mayer för att ta emot 108 miljoner dollar.

Kimberly White / Getty Images
Kimberly White / Getty Images

Det är löjligt höga siffror, även med Mayers enorma lön. Hon gjorde 42,1 miljoner dollar år 2014 och $ 103,6 miljoner totalt över hennes första två och ett halvt år vid Yahoo's styrka.

Även om Mayers avgångspaket är astronomiskt, låt oss vara tydliga, hon designade inte det eller godkände det - styrelsen gjorde. Med deras resultat av tvivelaktiga VD-anställningar skulle det inte överraska någon i teknikindustrin om försäljningen av Yahoo inkluderade att torka skifferet rent där deras styrelse också berördes.

Rekommenderad: