Ronda Rousey gjorde bara en massa pengar att få henne bakom sparkade

Video: Ronda Rousey gjorde bara en massa pengar att få henne bakom sparkade

Video: Ronda Rousey gjorde bara en massa pengar att få henne bakom sparkade
Video: Inside with Brett Hawke: Helen Yee - YouTube 2023, Oktober
Ronda Rousey gjorde bara en massa pengar att få henne bakom sparkade
Ronda Rousey gjorde bara en massa pengar att få henne bakom sparkade
Anonim

Det finns förmodligen ingen person i världen som inte har sett "sparken". Vilken kick? Den som Holly Holm landade på sidan av Ronda Rouseys huvud som effektivt tog slut på Rouseys regeringstid som UFC-mästare.

Inom några sekunder från sparklandningen började hatarna komma ut online. I timmar och dagar sedan kampen slutade har hatarna kommit ut i drovar för att göra det roligt med den tidigare mästaren. Många kallade hennes namn, sa att hon förtjänade det, kallade henne en dålig person och gjorde generellt roligt av henne. Haten måste vara så stark på nätet att Holm och även Floyd Mayweather började berätta för folk att backa av.

Foto av Quinn Rooney / Getty Images
Foto av Quinn Rooney / Getty Images

Rousey har inte lashed ut på hatarna eller ens kommenterat vad folk säger om henne. Allt hon har gjort är att säga tack till sina anhängare och att hon kommer att vara tillbaka.

Men om hon hade velat prata sopor skulle det ha varit det perfekta att säga: Gå och hata människor. Jag har fortfarande betalt mycket!

Inte bara gjorde hon massor av pengar, men det hon gjorde för att bli knockade ut dvärgade vad Holm gjorde för att slå ut henne.

UFC publicerar inte kontraktsvillkoren som den har med fighters så det bästa vi kan göra är att uppskatta vad någon gör. Vi vet att Holm gjorde $ 50 000 för nattkampen, ytterligare $ 50 000 för nattens prestation och en bonus på $ 30 000 från Reebok. Därifrån är det bästa vi kan göra är att uppskatta / gissa.

I det förflutna har Holm gjort $ 25.000 att visa och ytterligare $ 25.000 om hon vann. Många av Rouseys tidigare motståndare gjorde $ 100 000 att visa och skulle ha fått ytterligare $ 100 000 om de vann. Holms ledningsgrupp hade en Rousey-klausul som ingår i hennes kontrakt för att se till att hon var korrekt kompenserad om / när hon kämpade för Rousey.

Så, förutsatt att hon erbjöds vad Rouseys förflutna motståndare gjorde hon rensade uppåt av $330,000 för hennes seger.

När det gäller Rousey är exakta siffror svårare att komma med för henne, men vi vet att hon också får en generös minskning av betala per visning. När det gäller skrivandet uppskattar insidenter att Rondas totala intäkter för natten lätt kommer att överstiga $ 5 miljoner!

PAUL CROCK / AFP / Getty Images
PAUL CROCK / AFP / Getty Images

För hennes februari kamp mot Cat Zingano (UFC 184) uppskattningar har hon tjäna en cool $ 1 miljoner. Av de pengarna var $ 65.000 att visa, $ 65.000 för vinsten och $ 50.000 för nattens prestanda. De återstående 870 000 dollar måste komma från hennes PPV-klippa (vad det än är). PPV-nummer för UFC 184 rapporterades vara 590 000 PPV-köp.

Hennes uppskattade väska för UFC 190 (Beth Correia) har rapporterats vara lika mycket som 5 miljoner dollar. Av det var $ 70.000 att visa, ytterligare $ 70.000 för vinsten, $ 50.000 för nattens prestation och en bonus på $ 40.000 från Reebok. PPV köper för UFC 190 toppad på 900.000.

För att Rousey ska göra $ 10 miljoner vid UFC 193 måste hon få en fin snitt av PPV-pengarna. Hon fick $ 75.000 för att visa, $ 50.000 för nattbonuskampen och $ 40.000 från Reebok.

Dessa siffror är bara obekräftade rapporter just nu, men om de är jämnt nära vad hon faktiskt gjorde så gjorde hon inte halvt dåligt för någon som fick henne bakom handed till henne. Hon är den högsta betalda fighteren på UFC-roster så kanske de siffrorna är inte svåra att tro.

Rekommenderad: