Steven Spielberg stämde över en hårklippning

Video: Steven Spielberg stämde över en hårklippning

Video: Steven Spielberg stämde över en hårklippning
Video: Steven Spielberg Talks About His Latest Film ‘Ready Player One’ | TODAY - YouTube 2023, November
Steven Spielberg stämde över en hårklippning
Steven Spielberg stämde över en hårklippning
Anonim
Image
Image

Det finns många anledningar att folk kanske vill stämma Steven Spielberg - som hans oförmåga att avsluta en film tillfredsställande eller hans dumma skägg - men stämmer Steven Spielberg över en tjejs frisyr verkar lite fördjupad.

Men det var det som hände; en familj stämmer - om inte Steven Spielberg personligen - en TV-show som Steven Spielberg verkställande producerat för att ge sin dotter barnet en snabb trim utan deras tillåtelse. Hårklippningen gick emot familjen stamtullar, och den lilla kan bara lösas med kalla hårda kilar med pengar.

Steven Spielberg (DVD-skivor) gör inte bara filmer med nedslående slut, du vet. Han producerar också TV-program som skrattar i ansiktet av åldern Mescalero Apache tribal tull. Familjen av åtta år gammal Christina Ponce är stämning en av dessa visar efter Christinas hår klipptes av för att få henne att se ut som en pojke.

Miniserien, In i väst, bygger på romanen av Max McCoy ungefär två familjer går mot amerikanska västerns bakgrund och är gjord av Turner Films Inc, vem Ponces stämmer efter a make-up artist klipper av det mesta av Christinas hår utan inser att Mescalero-kulturen förbjuder något av den malarkeyen. Enligt domstolshandlingar, Christina Ponces hår klipptes av en make-up artist till:

"få henne att se mer" indisk "och som en manlig indian barn för att filmgjutningsanropet inte lyckades producera tillräckligt ung manliga extras av indiska arv."

Dock, haircuten har - i praktiken - knackered några chanser som Christina någonsin haft av bli kvinna. Mescalero kultur säger att en tjej hår måste gå orörd när hon närmar sig puberteten, som en åldersceremoni tar placera en gång hennes hår når hennes midja.

Inför en så förödande personlig och kulturell olycka söker Ponce-familjen 250 000 dollar från Turner Films Inc för emotionell nöd, plus ytterligare $ 75.000 i skador. På den ljusa sidan, det pengar kommer att gå långt för att köpa Christina Ponce en härlig uppsättning hårförlängningar. Precis som Chantelle.

Läs mer:

Spielberg-serien stämde för frisyr - BBC

[historia av Stuart Heritage]

Rekommenderad: